TECHference '21

2021.11.19

2020 - 2021

Immár második alkalommal voltunk részesei a tökéletes szervezésű TECHference Ipari Kiállítás- és Konferenciának, de ezúttal nem kiállítóként, mint 2020- ban, hanem előadóként. Témám cégvezetőként az üzlet- és üzembiztonságot befolyásoló folyamatok automatizálása és digitalizálása; és a hogyan szerezzük vissza az irányítást cégünk biztonsági menedzsmentjében, ha már egyszer ez volt az első, amit kiszerveztünk?!

Talán kissé meglepő volt a kérdés, amit feltettem a hallgatóságnak előadásom kezdetén jelesül, hogy: volt- e már biztonsági procedúrával kapcsolatos élményük egy ipari területre való belépés vagy kilépés kapcsán? Viszonylag nagy számú vendég jelezte, hogy igen.

Amikor a következő kérdést feltettem, mi szerint: tapasztaltak-e tökéletes egyezőséget két áthaladás kapcsán, ugyanazon a helyszínen? Egyértelmű és intenzív volt a NEM!

Hogy mi ezzel a gond? Csak annyi, hogy pusztán anyagi megfontolásból mértékadó irányítás és ellenőrzési képesség nélkül működik a biztonságirányítás fogalmi és gyakorlati rendszere a magyarországi vállalatok döntő többségénél. Pedig, ahogy a konferencián is fogalmaztam: ,,Az első közös "termék", amit létrehozunk vállalatunknál a biztonság." 

Ehhez is hasonló irányítási, felügyeleti képességekkel- készségekkel kell rendelkeznünk, mint a minőségirányítás, gyártás, dokumentáció kezelés, logisztika, humánerőforrás, IT, beszerzés, ösztönzés, jogszabályi megfelelés és még sorolhatnám mennyi területen.

Vagy! Gondolkozz el azon, mi lenne, ha ezeket is kiszerveznéd?!