Elméletből gyakorlat 1/6

2022.04.19

A ,,Mindenkinek azt, amire szüksége van!" egy olyan cikksorozat, ami segít megérteni azokat a folyamatszabályozási feladatokat 6 lépésben,- normatívától a gyakorlatba ültetésig-, amik a működési hatékonyság, a működési biztonság alappillérei. Remélem sikerül segítségére lenni azoknak, akik feladatukból, felelősségvállalásukból, közösségek életét befolyásoló szerepükből adódóan, javítani szeretnék az életminőséget.

Oláh Tibor

Ahhoz a rendszerhez tudok tevékenyen hozzájárulni, amit ismerek, elismerek. Elfogadom működése engem érintő sajátosságait és tisztában vagyok azzal, milyen előnyöket jelent számomra az együttműködés. A biztonság- és egyéb irányítási rendszereknek való megfelelés sok esetben azért nehézkes vagy lehetetlennek tűnő, mert a vállalati struktúrában eltérő érdekek, normatívák, ösztönzők, céltudat mozgatja a résztvevőket, ebből eredően, az irányítási rendszerekhez való hozzájárulás minősége is kötelezően más.

De ki ismeri egyáltalán az egyes működési rétegek irányítással összefüggő feltételrendszerét?

A dolgozók jelentős része,- függetlenül pozícióiktól-, nem is tudja, hogy önkéntelenül is részese az irányítási folyamatoknak, azt meg végképp nem, hogy mivel tudna fenntartható hatékonysággal, tudatos "erőműve" lenni munkakörnyezete hatékonyságának, immunitásának.

Célom nem kevesebb, mint, hogy az iSaac Biztonságirányítási Rendszer Magyarország összes munkakörnyezetét ellása egy olyan biztonsági infrastruktúra energiával, ami működési és megbecsülési garanciát jelent a résztvevőknek, a vállalat és az egyén szintjén, automatikusan. Amikor a szabályzat egy "eszköznek vagy módszernek" köszönhetően, kézenfekvő működési mechanizmussá válik, mert felhasználóbarát, támogató, egységes mércét állít és rámutat azon jelenségekre, amelyek kívül esnek a mindenki érdekét szolgáló, elfogadott normákon, akkor a közösség élete kiegyensúlyozottabbá válik.

folytatás...