QSHE Rezidensképzés

Paradigmaváltás a biztonságirányításban

A vállalati biztonságszervezés alapjai diszkreditálódtak. Paradigmaváltás vezet el egy olyan újragondolt iparbiztonsági korszakba. Itt már az ipari szereplők ráébrednek arra, hogy a biztonságirányítás, a védelem alatt tartás csak akkor állandósulhat magas színvonalon, ha azt a mindenkor aktuális, valós igényekhez kimunkált biztonsági koncepció (S52), infrastruktúra (iSaac4.0) és a vállalat irányítása alatt álló, elkötelezett személyzet felügyeli. Ehhez vezetői szintű együttműködés (Q8), szakmai elhivatottság, de leginkább olyan stratégiai irányító- menedzser szükséges (QSHEM), aki rendelkezik a megfelelő térlátással a vállalat folyamatait és a hozzájuk rendelt/rendelhető biztonsági eszközöket, procedúrákat illetően.

A jövő Quality és SHE vezetője, egyetemi szintű ismeretanyaggal felvértezve, képes többek között a sebezhetőséget kiváltó markerek gyors beazonosítására, a biztonsági kommunikáció azonnali hatékony szervezésére, a vállalati bioritmus szükséges finomhangolására, az incidensek hatékony elemzésére, és az immunitás feltételeinek választékos, rendszerszintű újraszervezésére.

Egy PAN kvalifikált Q és SHE menedzser új alapokra helyezi a minőség- és biztonságirányítást. Ráadásul az ÉletMinőség Védelmi Szakmai Kollégiumi (ÉVSZAK) tagság keretei, állandó támogatást jelentenek az új generáció képviselőinek olyan minőségi biztonság konzíliumok és állandó értekezletek formájában, ahol az lesz a cél, hogy valós időben, vagy ügyrendi alapon, segítsük/feldolgozzuk az új közösség ad-hoc, vagy anonimizált eseteit/esettanulmányait. Új tudományos közösség alakul. Így lesz az ipar biztonságosabb.

FELSŐFOKÚ EGYÜTTMŰKÖDÉS

Egyetemi Stratosphere Program

Pannon Egyetem - PanCorp
iSaac Area Projekt 

A Pannon Egyetem ,,Átfogó intézményfejlesztés az intelligens szakosodás elősegítése érdekében" nevű projektje keretében - a PanCorp-al együttműködve - az Ipar- és Laborbiztonság kísérleti projekt mellett döntött. Ezért egy szimulációs tér valósul meg az  Iparbiztonsági Mérés, Biztonsági Kommunikáció és Hallgatói Tudástér funkciók tesztelésére, 2022. áprilisáig.  

Pannon Egyetem GTK - PanCorp
Holisztikus Minőségszemlélet

Miért a minőségszemlélet az alapja a vállalatnak? Ki kell, hogy mozgassa a minőségi szinergiákat a működési rétegek között, mint közvetítő közeg? A valós PCR-teszt avagy, hogyan állja ki a gyakorlati terhelést a papíralapú minőségirányítás?

Pannon Egyetem MK - PanCorp
iPar 5.0 Tudatosságenergia

Mit takar a biztonságirányítás? Mire kell felkészülnie egy SHE vezetőnek a "túlélés érdekében"? A mozaikszó és ami mögötte van, avagy mi az ipari környezet valódi igénye, ha már rendelkezel papírral?

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - PanCorp
Rezidensképzés Balatonfüredi Tudáscentrum

Villamosmérnöki és Informatikai Kara által tervezett üzemmérnök-informatikus (BProf) alapképzést az iSaac 4.0 és iSaac 5.0 projekt széles körben alkalmazható ismeretanyagával és a felhasználói környezetből érkező tapasztalati tőkével kívánjuk gazdagítani.